<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solberg ser ikke behov for nye asylinnstramminger

Statsminister Erna Solberg mener dagens regler i all hovedsak er strenge nok. 

    Publisert 15. aug. 2017 kl. 05.55
    Oppdatert 15. aug. 2017 klokken 05.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord

    – Vi har en stram innvandringspolitikk i dag. Jeg er i hovedsak fornøyd med hovedgrepene vi har tatt, selv om vi må være beredt til å gjøre tilpasninger hvis tilstrømmingen skulle bli sterk, sier Solberg til NTB i Arendal.Tilstrømningen har stupt etter rekordhøsten 2015, da titusener av asylsøkere kom til Norge. Regjeringen fikk den gang bred støtte til en rekke radikale hastetiltak for å stramme inn.Men Fremskrittspartiet vil gå enda lenger.– Nå har vi fått kontroll på dette, og det må vi fortsette å ha. Derfor må vi fortsette å stramme inn der behovene er store, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.– Ikke behovStatsministeren ser imidlertid ikke det store behovet for en strengere asyl- og innvandringspolitikk og viser til lave ankomsttall.– Vi har fått gjennomslag for flere innstramminger, som fungerer. Ytterligere innstramminger nå er det ikke behov for, sier Solberg, som rett nok lister opp ett unntak:– Vi har foreslått at du raskere skal kunne få oppholdstillatelse hvis du er godt integrert, har lært deg språket og kommet i jobb.På spørsmål om Solberg har noe å utsette på Frps innvandringspolitikk, svarer hun som følger:– Jeg er ikke enig i alle tiltakene de har, og jeg har sagt veldig tydelig ifra om enkelte uttalelser som jeg har hørt, som jeg ikke er enig i.(©NTB)