<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre toppsjefer har trukket seg fra Trumps rådgiverpanel

Toppsjefene for selskapene Merck, Intel og Under Armour har trukket seg fra Trumps økonomiske ekspertråd etter hans håndtering av hendelsene i Charlottesville.

  Publisert 15. aug. 2017 kl. 14.06
  Oppdatert 15. aug. 2017 klokken 14.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  President Donald Trump leaves after speech to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo

  – Som leder for Merck og for min egen samvittighets skyld, kjenner jeg et ansvar for å ta et standpunkt mot intoleranse og ekstremisme, skrev Kenneth Frazier i en uttalelse han publiserte på Twitter mandag. Frazier, som selv er afroamerikansk, skrev videre at amerikanske ledere tydelig må avvise uttrykk for hat.President Trump var ikke sen med å formulere et motsvar til direktøren for legemiddelgiganten Merck.– Nå som Ken Frazier fra Merck Pharma har trukket seg fra Presidentens ekspertråd for industri, har han mer tid til å SENKE BLODPRISENE PÅ MEDISINER, tvitret presidenten.Frazier var den første av de tre toppsjefene som trakk seg fra ekspertrådet, men Kevin Plank fra sportsutstyrsprodusenten Under Armour, og Brian Krzanich fra Intel, fulgte noen timer senere.Den amerikanske presidenten er blitt kritisert fra begge sider i amerikansk politikk for å ikke ha gjort nok for å ta avstand fra høyreradikale og nazisympatisører som lørdag demonstrerte i Virginia.Da en motdemonstrant ble kjørt ned og drept, gikk Trump ut mot vold «på alle sider».Tidligere har direktørene for Uber, Disney og Tesla trukket seg fra ekspertrådet som følge av Trumps innreiseforbud og presidentens beslutning om å trekke USA fra Parisavtalen.(©NTB)