<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grande: Ikke forhandlinger ennå

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ennå ikke vet nøyaktig hvordan partiet best sikrer gjennomslag for sine valgløfter i nye runder med regjeringen.

Publisert 21. sep. 2017 kl. 15.52
Oppdatert 21. sep. 2017 klokken 15.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord

– Mitt mandat er å sikre mest mulig gjennomslag for Venstres politikk. Akkurat nå vet vi ikke hva dette innebærer. Det må vi ha en åpen prosess på i partiet, sa Grande da hun torsdag talte til partiets landsstyre i Oslo.Venstre-lederen dempet forventningene til torsdagens møte med de øvrige partilederne på borgerlig side hos statsminister Erna Solberg.– Når jeg møter statsministeren i kveld, så innfrir jeg mitt første valgløfte: Vi skal forvalte flertallet og begynne å snakke sammen. Men det er bare et første møte, og jeg ber alle journalister skru ned forventningene. Det er ikke forhandlinger, sa Grande.Hun brukte ellers mye tid på å beskrive partiets fire hovedkrav, om faglærte lærere, behovet for velferdsreformer, nye klimatiltak og skjerpet innsats for småbedrifter.Drømmen om en blågrønn regjering er heller ikke skrinlagt for perioden, kunne hun fortelle.– Venstre gikk til valg på at vi ønsket en blågrønn regjering. Jeg har ikke vært i forhandlinger som tilsier at det er et ønske vi skal legge bort, sa Grande, som takket partiorganisasjonen og Unge Venstre for innsatsen i valgkampen.– Vi fikk til et fantastisk valgresultat, sa Venstre-lederen og viste til at partiet for første gang endte over sperregrensen i to valg på rad.(©NTB)