<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KrF advarer regjeringen mot å røre partiets hjertesaker

KrF sier de vil samarbeide konstruktivt med regjeringen, men i noen saker vil de gjøre alt de kan for å vinne. Deriblant sexkjøpsloven og verning av søndagen.

Publisert 29. sep. 2017 kl. 07.04
Oppdatert 29. sep. 2017 klokken 07.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord

Til tross for at KrF nå er i opposisjon med vippemakt på Stortinget, er ikke partiet interessert i å felle regjeringen. Men på spørsmål om hva som skjer dersom regjeringen skulle yppe med søndagen svarer KrF-leder Knut Arild Hareide til Klassekampen:– Det står ikke på vår agenda å felle denne regjeringen. Men vi kan ikke gi noen garantier.Hareide sier forskjellen fra forrige periodes samarbeidsavtale er at denne gangen vil samarbeidet skje fra sak til sak til Stortinget.– Skal vi få til resultater, er vi helt avhengig av gode samarbeid, både med de blåblå, men òg med alle partier som er interessert i det på Stortinget, fortsetter han.Hareide mener statsminister Erna Solberg (H) er fullt klar over hva KrF brenner for etter fire år i regjering sammen. Han viser til at de nå er en mindretallsregjering som er avhengig av støtte.– Jeg tror regjeringen vil tenke seg mye nøyere om i den situasjonen den er i nå, sier han.(©NTB)