<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre varsler «åpen og ærlig evaluering»

Partileder Jonas Gahr Støre skisserte i sin tale til landsstyremøtet tirsdag noen av spørsmålene Ap må finne svar på når valgnederlaget skal evalueres.  

Publisert 19. sep. 2017 kl. 14.17
Oppdatert 19. sep. 2017 klokken 16.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord

– Det er vårt ansvar å gå inn i det som skjedde, forstå det og gjøre det bedre. Vi skal ikke evaluere for å kjempe 2017-valget på nytt, sa Støre da han åpnet landsstyremøtet tirsdag ettermiddag.Han understreket at det ble tatt beslutninger underveis som fremsto som riktige da de ble tatt, men som i ettertid ser annerledes ut.Da det snuddeDe neste to dagene skal tillitsvalgte fra hele landet diskutere valgkampen og valgresultatet. Støre ville ikke legge føringer på diskusjonen, men pekte på noen spørsmål han mener må belyses.– Håndterte vi rollen som kritikere av regjeringens økonomiske politikk riktig da pilene begynte å peke i riktig retning? Fikk vi godt nok fram hvorfor det er nødvendig å øke fellesskapets inntekter? lød Støres oppspill.Støre stilte også spørsmål ved om Arbeiderpartiet burde vært med på brede forlik i Stortinget om innvandring, forsvar og politi – fordi reformene ifølge Støre ble dårlig håndtert av regjeringen.– Vi skulle være en kritisk og konstruktiv opposisjon – var vi for konstruktive? spurte han.