<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– De ler seg i hjel i Moskva

resident Donald Trump insisterer på at han aldri har nektet for at Russland blandet seg inn i valgkampen i USA.

  Publisert 18. feb. 2018 kl. 16.58
  Oppdatert 18. feb. 2018 klokken 17.00
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  President Donald Trump smiles during State of the Union address in the House chamber of the U.S. Capitol to a joint session of Congress Tuesday, Jan. 30, 2018 in Washington. (Win McNamee/Pool via AP) Win McNamee

  – De ler seg i hjel i Moskva. Bli klok, Amerika! skriver presidenten i en av de mange Twitter-meldingene han fyrte av fra sitt gods i Florida i morgentimene søndag.To dager tidligere offentliggjorde spesialetterforsker Robert Mueller en detaljert tiltale mot 13 russere og tre russiske selskaper.De anklages for å ha stått bak en omfattende kampanje for å påvirke presidentvalget i 2016 som brakte Trump til makten. Målet var angivelig å styrke Trumps sjanser og svekke rivalen Hillary Clinton.– Om det så var Russlands MÅL å skape splid, oppbrudd og kaos i USA, da har de lyktes mer enn de kunne drømt om gjennom alle komitéhøringene, granskingene og partihatet, tvitrer Trump.ObamaTrump fremhever at den russiske kampanjen ifølge tiltalen startet i 2014, før han kunngjorde sitt kandidatur, og antyder at Obama-administrasjonen må ta noe av skylda.– Jeg sa aldri at Russland ikke blandet seg inn i valget. Jeg sa «det kan være Russland eller Kina eller et annet land eller gruppe, eller det kan ha vært et geni på 180 kilo som satt i senga og lekte med datamaskinen sin», tvitret Trump og la til:– Den russiske «skrønen» var at Trump-kampanjen hadde et hemmelig samarbeid med Russland – det skjedde aldri!