<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nord-Korea avlyste møte med Mike Pence i siste liten

USAs visepresident Mike Pence skal ha vært villig til å møte Nord-Koreas representanter under OL-besøket, men fikk nei. 

  Publisert 21. feb. 2018 kl. 06.12
  Oppdatert 21. feb. 2018 klokken 06.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  Republican vice presidential candidate, Indiana Gov. Mike Pence comments after receiving a national security briefing in Indianapolis, Friday, Sept. 9, 2016. (AP Photo/Michael Conroy) Michael Conroy

  Planen var at representanter fra Nord-Korea skulle møte Pence da han besøkte OL i Pyeongchang under åpningsseremonien tidligere denne måneden.Nå forteller det amerikanske utenriksdepartementet at møtet mellom landene ble avlyst av Nord-Korea i siste liten.– Pence var klar for denne muligheten og ville benytte anledningen til å understreke amerikanske bekymringer om Nord-Koreas atomprogram, forteller en talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Heather Nauert.– Det er beklagelig at Nord-Korea ikke velger å utnytte denne muligheten.Dagen før OL-start meldte Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA at «landet har overhodet ingen planer» om å møte USA i Sør-Korea. Meldingen kom etter at USAs visepresident dagen før sa at amerikanerne ville offentliggjøre de hardeste sanksjonene mot Nord-Korea noensinne.Pence delte tribune med de nordkoreanske lederne under OLs åpningsseremoni. De var også i samme VIP-rom, uten å formelt møtes.I et intervju med The Washington Post på vei hjem fra vinter-OL i Sør-Korea sa visepresidenten at USA vil opprettholde sanksjonene mot Nord-Korea, men at Washington er villig til å snakke med landets myndigheter.(©NTB)