<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Trump vil ha bedre bakgrunnssjekk før våpenkjøp

President Donald Trump støtter et forslag om å bedre bakgrunnssjekken av folk som ønsker å kjøpe våpen. 

  Publisert 19. feb. 2018 kl. 15.56
  Oppdatert 19. feb. 2018 klokken 15.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  President Donald Trump smiles during State of the Union address in the House chamber of the U.S. Capitol to a joint session of Congress Tuesday, Jan. 30, 2018 in Washington. (Win McNamee/Pool via AP) Win McNamee

  Forslaget om å forbedre systemet som foretar bakgrunnssjekker av våpenkjøpere, er lagt fram av den republikanske senatoren John Cornyn og den demokratiske senatoren Chris Murphy i kjølvannet av skoleskytingen i Florida i forrige uke, der 17 mennesker ble drept.- Trump støtter forslaget om å forbedre det føderale systemet for bakgrunnssjekk, sier Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders i en uttalelse mandag.Den antatte gjerningsmannen i Florida, Nikolas Cruz (19), hadde kort tid før skytingen kjøpt et halvautomatisk AR-15-gevær som ble brukt i massakren.Cruz hadde kjøpt geværet på lovlig vis, til tross for at han hadde vært i FBIs søkelys og hadde lagt ut en rekke innlegg på sosiale medier der han hadde kommentert at han ønsket å «bli en skoleskytter».