<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hareide taler på KrFs landsstyremøte

Partileder Knut Arild Hareide innledet på KrFs ekstraordinære landsstyremøte mandag kl. 12:00. Mistillitsforslaget mot justismininster Sylvi Listhaug blir hovedsaken. NTB avbrøt livesendingen kl. 12:09

  Publisert 19. mars 2018 kl. 11.40
  Oppdatert 19. mars 2018 klokken 13.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 242 ord
  Vil Krf og partileder Knut Arild Hareide felle regjeringen Solberg?

  – Jeg tror vi alle kjenner på alvoret i denne saken, sa KrF-leder Knut Arild Hareide på vei inn til mandagens landsstyremøte på Stortinget.KrFs landsstyre samlet seg på Stortinget mandag klokken 12 for å gi sitt råd til stortingsgruppa om hvordan KrF skal stemme når forslaget om mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp) behandles som første sak i Stortinget tirsdag. På vei inn til møtet var Hareide klar på at det er en situasjon ingen ønsket å komme i.– Ingen ønsker å være der vi er i dag, sa Hareide.Selv om flere KrF-ere på vei inn til møtet svarte «ja» på spørsmålet om de hadde et klart råd, sa Hareide at ingenting er bestemt.– Konklusjonen er ikke gitt på dagens møte, sa KrF-lederen.Hareide var også tydelig på at selv om det har vært krevende dager, er det Sylvi Listhaug og hennes familie som har hatt det tyngst de siste dagene.– Jeg ser fram til å diskutere denne situasjonen, også fordi det kan være flere mulige utganger. Jeg har bedt om et råd fra partiets landsstyre, og jeg vil ikke konkludere på vei inn til dette møtet, sa Hareide.Han vil ikke si at han føler seg i en skvis, men sier det helt klart har vært ulike dilemmaer for KrF i denne saken.– Budskapet som har kommet fra Listhaug, har vært særdeles krevende.Ap, Senterpartiet, SV og MDG vil stemme for mistillitsforslaget fra Rødt, som dermed bare trenger KrFs støtte for å få flertall.(©NTB)