<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

DNS-blokkerer utenlandske spillselskaper

Nytt stortingsvedtak skal gjøre det vanskeligere for utenlandske spillselskaper, samt beskytte monopolet til Norsk Tipping. 

Publisert 24. april 2018 kl. 13.18
Oppdatert 24. april 2018 klokken 16.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord

Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har gått sammen om åtte konkrete lovforslag. Dette beskytter monopolet til Norsk Tipping vil ifølge partiene gjøre det langt vanskeligere for utenlandske spillselskaper.- Jeg er veldig glad for at vi har fått flertall for veldig mange av forslagene våre. Det er stort at opposisjonen ser verdien av å stramme inn spillpolitikken i Norge ved å gjøre den mer ansvarlig, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF til VG.Vedtaket går blant annet ut på å blokkere tilgangen til nettsidene til utenlandske spillselskaper, la Lotteritilsynet kreve årlig rapportering fra bankene om transaksjoner til utenlandske spillselskaper eller betalingsleverandører, legge begrensninger på reklame fra Norsk Tipping, og gi Lotteritilsynet utvidede fullmakter til å ilegge overtredelsesgebyrer ved brudd på markedsføringsloven for pengespill, og etterforskning av dette.Bekkevold understreker at innstrammingen er til det beste for svært mange spillavhengige i Norge. Og at den vil sikre den såkalte enerettsmodellen, som verner om finansieringen av norsk idrett og norsk frivillighet, gjennom pengeoverføringer fra Norsk Tipping.Det VG ikke skriver noe om (annet enn i liten skrift nederst på sin oddsside), er at avisen har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på sine plattformer. Tar skikkelig ansvarDet er også verdt å nevne at Norsk Tipping ifølge årsrapporten for 2017 ga ut svimlende 455 millioner kroner i grasrotandel og 15 millioner kroner i tiltak mot spilleavhengighet.Overskuddet i fjor?Det var på rekordhøye 5,25 milliarder kroner.