<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Frp-flertall for å forby bønnerop

Argumentene om at det er «kommunistisk» førte ikke fram da et klart flertall på Frps landsmøte gikk inn for å forby bønnerop.

Publisert 29. april 2018 kl. 18.32
Oppdatert 29. april 2018 klokken 18.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord

Stortingsrepresentant og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen viste til at det kristne kulturarven er tusen år gammel i Norge, mens islam kom til landet på 1970-tallet.– Disse to kan ikke likebehandles. Det er ikke mulig å sammenligne bønnerop med kirkeklokker, sa Amundsen før Frp-landsmøtet med klart flertall og partileder Siv Jensen i spissen stemte for forslaget fra Buskerud Frp om å forby bønnerop i offentlig rom.Redaksjonskomiteen ville avvise forslaget. De viste til at bønnerop ikke er et problem i dag.– Vi kan ikke forby alt vi er mot, argumenterte motstanderne.Stortingsrepresentant Silje Hjemdal fra Hordaland gikk så langt som å omtale et forbud som kommunistisk. Det var langt fra sterkt nok til å overbevise tilhengerne av en forbudslinje, som blant annet argumenterte med føre-var-prinsippet.Menneskerettigheter og religionsfrihet ble trukket fram som argumenter av både tilhengere og motstandere av forbud mot bønnerop.Forslagsstiller og Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim sa det slik:– Jeg er for menneskerettigheter, men mot misbruk av menneskerettigheter.Engen-Helgheim viste til at Ap har rykket ut og kritisert forslaget fordi det forbyr noe som ikke er et problem.– Vi skal ikke la Ap sette premissene for våre saker. Bønnerop er ikke et problem i dag, og jeg vil ikke at det skal bli et problem heller, sa Engen-Helgheim til applaus fra landsmøtesalen.(©NTB)