<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump skamroser senator

President Donald Trump skamroste lørdag senator Mitch McConnell for rollen han spilte med å få Brett Kavanaugh godkjent som dommer i høyesterett.

Publisert 14. okt. 2018 kl. 08.44
Oppdatert 14. okt. 2018 klokken 08.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord

På et valgmøte i McConnells hjemstat Kentucky sa Trump at det var takket være McConnells politisk tøffhet og skarphet at Kavanaugh ble godkjent.Kavanaugh inntok denne uka sin plass blant de ni høyesterettsdommerne etter å ha slått tilbake anklager om seksuelle overgrep mens han var ungdom.Han avviste med stor intensitet alle anklager, og Trump og McConnell ga ham full støtte. Deres agenda var å opprette et konservativt flertall i høyesterett.– Vi støttet ham hele veien fordi vi vet hva som er fakta, sa Trump om seg selv og McConnell.– Ingen er tøffere. Ingen er smartere. Han nektet å la seg presse av den skammelige kampanjen til de radikale demokratene for personlig og politisk ødeleggelse, sa han.– Han sto imot den rasende venstrevridde mobben. Han blunket ikke og så seg aldri tilbake og ga oss en mann som kommer til å bli en av våre helt store høyesterettsdommere, sa Trump videre.McConnell gjengjeldte rosen og ba presidenten fortsette å nominere høyesterettsdommere, «så skal vi fortsette å godkjenne dem».Trump fløy til Kentucky for å gi sin støtte til den republikanske kongressrepresentanten Andy Barr som står midt i en hard kamp med den demokratiske utfordreren Amy McGrath, en tidligere jagerflypilot.Kretsen i Kentucky er en av dem Demokratene håper å vinne for å få flertall i Representantenes hus ved mellomvalget i november. Trump er for tiden stadig på farten for å støtte republikanske kandidater rundt om i USA.(©NTB)