<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spania truer med å velte brexitavtalen

Spanias statsminister Pedro Sanchez truer med å si nei til skilsmisseavtalen med Storbritannia hvis ikke formuleringene om Gibraltar endres.

    Publisert 20. nov. 2018 kl. 14.55
    Oppdatert 20. nov. 2018 klokken 14.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 98 ord

    EU holder et ekstraordinært toppmøte førstkommende søndag der stats- og regjeringssjefene i EU etter planen skal gi sin velsignelse til avtaleutkastet som nå ligger på bordet.Men ifølge Sanchez må artikkel 184 i avtaleteksten endres før Spania kan godta den.Gibraltar ligger på Spanias sørkyst og har vært britisk territorium siden 1713. Men Spania har gjentatte ganger gjort krav på regionen.– Gibraltar tilhører ikke Storbritannia, sier Sanchez.Spanias krav er at en framtidig avtale om Gibraltars status må holdes atskilt fra forhandlingene om det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia.Den spanske regjeringen ønsker i stedet direkte forhandlinger mellom Spania og Storbritannia.(©NTB)