<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svineinfluensa er blitt vanlig

Svineinfluensa-utbruddet i 2009 er ikke over, snarere tvert imot. 

    Publisert 18. nov. 2018 kl. 08.01
    Oppdatert 18. nov. 2018 klokken 08.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 136 ord

    – Influensa A (H1N1) fra 2009 har blitt en vanlig sesonginfluensa som sirkulerer jevnlig. Slik er det etter en pandemi, da fortsetter viruset å sirkulere, sier rådgiver Birgitte Klüwer ved avdeling for influensa i Folkehelseinstituttet til Forskning.no.Da pandemien brøt ut, var smitte forbundet med alvorlig sykdom og i verste fall dødsfall for enkelte i noen grupper blant oss. Landet over gikk folk nær sagt mann av huse for å vaksinere seg for å begrense utbruddet.Grunnen til at ingen snakker særlig mye om alvorlig fare ved svineinfluensasmitte nå, er nettopp at viruset stadig kommer på besøk. Flere har opparbeidet seg motstandskraft fordi de har vært utsatt for viruset før.– Kroppen lærer å forsvare seg mot de enkelte virusene, sier Klüwer.Årets vaksine til risikogruppene inneholder komponenter fra to typer A-influensa og én B-influensa, og A(H1N1) er en av disse.(©NTB)