<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TV 2: Ap vil fremme mistillit mot regjeringen

SV går for det samme, mens KrF nøyer seg med sterk kritikk.

    Publisert 22. nov. 2018 kl. 14.41
    Oppdatert 22. nov. 2018 klokken 14.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    Arbeiderpartiet kommer til å fremme forslag om mistillit mot regjeringen i saken om objektsikring, etter det TV 2 erfarer.Ap uttrykker at «Stortinget beklager regjeringens håndtering i saken». I praksis betyr dette at Ap vil fremme et mistillitsforslag mot regjeringen.Riksrevisjonen har flere ganger påpekt regjeringens svikt i arbeidet med såkalt objektsikring, som innebærer å sikre samfunnsviktige og skjermingsverdige bygninger og infrastruktur.SV går for mistillitSV har bestemt seg for å gå for mistillit mot regjeringen i saken om såkalt objektsikring.Det bekrefter Torgeir Knag Fylkesnes, som representerer SV i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.– SV mener denne saken er så alvorlig at vi går for mistillit mot regjeringen, sier han til NTB.KrF droppet detKrF droppet mistillit mot regjeringen i saken og vil i stedet gå for formuleringene «sterkt kritikkverdig» og «svært alvorlig».– KrF mener regjeringens manglende oppfølging er sterkt kritikkverdig og svært alvorlig og inviterer Stortinget til å vedta et såkalt daddelvedtak som er enda kraftigere enn sist gang Stortinget behandlet saken, sier partiets parlamentariske nestleder Hans Fredrik Grøvan, som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.Kontrollkomiteen kommer med sin innstilling i saken torsdag 29. november.(©NTB)