<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyrkia mener Trump vender ryggen til Khashoggi-drapet

Tyrkias utenriksminister mener Donald Trump har bestemt seg for å ignorere drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias ambassade i Istanbul.

    Publisert 23. nov. 2018 kl. 15.55
    Oppdatert 23. nov. 2018 klokken 17.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 237 ord

    – På en måte sier Trump at han vil se en annen vei, uansett hva som skjer, sier den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu i et intervju med CNN-Turk.– Det er ikke måten å gjøre det på. Penger er ikke alt. Vi kan ikke legge vekk de menneskelige verdiene, sier Cavusoglu.Uttalelsen er direkte rettet mot Trump og hans ønske om å opprettholde det bilaterale forholdet mellom USA og Tyrkia til tross for drapet på Khashoggi.Presidenten har uttalt at det ville vært en «forferdelig feil» å ødelegge forholdet til kongeriket, og har kommet med påstander om at det ville gitt skyhøye oljepriser og ødelagt verdensøkonomien.I en CIA-rapport som er lekket til amerikanske medier, skal konklusjonen være at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er direkte knyttet til drapet på Khashoggi. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har også uttalt at ordren om drapet på Khashoggi kom fra «høyeste hold» i den saudiarabiske regjeringen.Trump har imidlertid hevdet at CIA ikke har konkludert om kronprinsens rolle.– Ingen har konkludert. Jeg vet ikke om noen kan konkludere med at kronprinsen gjorde det, sa Trump til journalister i Florida torsdag.– Om han gjorde det eller om han ikke gjorde det, så nekter han bestemt på det, fortsatte presidenten, som understreket at Saudi-Arabia er en viktig amerikansk alliert.Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.(©NTB)