<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump dropper Davos-møte

President Donald Trump sier han ikke skal delta på Verdens økonomiske forum i Sveits på grunn av krangel rundt grensemuren og nedstengningen i offentlig sektor.

Publisert 10. jan. 2019 kl. 17.16
Oppdatert 10. jan. 2019 klokken 20.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
President Donald Trump speaks to the media as he leaves the White House, Thursday Jan. 10, 2019, in Washington, en route for a trip to the border in Texas as the government shutdown continues. (AP Photo/Jacquelyn Martin) Jacquelyn Martin

I midten av desember opplyste Det hvite hus at Donald Trump vil delta på den internasjonale konferansen i Davos, som går av stabelen 22. til 25. januar.Men torsdag uttalte presidenten at han ikke drar til Sveits. Han begrunner det med nedstengningen som trådte i kraft i deler av offentlig sektor i USA 22. desember da han blokkerte budsjettet.Nedstengningen er et resultat av at Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.– På grunn av Demokratenes stahet i saken om grensesikkerhet og viktigheten for vår nasjons sikkerhet, avlyser jeg respektfullt min svært betydelige reise til Davos i Sveits. Mine varmeste hilsener og beklagelser til Verdens økonomiske forum, skriver Trump på Twitter.Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus opplyste i midten av desember at Trumps datter Ivanka og utenriksminister Mike Pompeo er blant dem som skal delta i Davos. Det skal også Ivankas ektemann Jared Kushner, som er rådgiver for presidenten, sa hun.Trump var til stede på Verdens økonomisk forum i Davos i fjor, tross hans kritikk av globalisering og internasjonalt samarbeid.(©NTB)