<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp: Norge bør lære av dansk innvandrerstatistikk

    Publisert 6. mars 2019 kl. 14.44
    Oppdatert 6. mars 2019 klokken 14.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    Danmark publiserer rutinemessig statistikk om innvandrere. Norge bør lære, mener Frps Jon Engen-Helgheim.Partiets innvandringspolitiske talsperson ankom onsdag København sammen med rådgiver Jonny Einarsen og dro rett til Danmarks Statistik (DST), for en innføring i hvordan danskene tenker omkring statistikk og innvandring.DST utgir årlig publikasjonen «Indvandrere i Danmark» som blant annet omhandler innvandrere og kriminalitet, sysselsetting og fødte med innvandrerbakgrunn.– Åpenhet– De ligger minst fem år foran oss når det gjelder åpenhet. Frp har lenge kjempet for å få mer statistikk på innvandrere i Norge, sier Engen-Helgheim til NTB.Også leder av Frps innvandrings- og integreringsutvalg Sylvi Listhaug kommer til København onsdag, men ble forsinket på grunn av flytrøbbel.Listhaug skal onsdag ettermiddag møte den danske innvandringsministeren Inger Støjberg (V), som har stått bak en rekke innstramminger i dansk asylpolitikk.InspirasjonHensikten med besøket er å hente inspirasjon fra danskene.– Støjberg er en av de aller fremste politikerne på dette området i Europa, sa Listhaug til NTB i forkant av besøket.Blant annet har danskene ikke tatt imot kvoteflyktninger siden 2015. Tirsdag neste uke skal Folketinget behandle et lovforslag om å forlenge stansen i inntak av kvoteflyktninger.(©NTB)