<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hevder cyberangrep er årsaken til strømbrudd

Venezuelas president Nicolás Maduro hevder at et cyberangrep har hindret myndighetene i å få tilbake strømmen i landet.

Publisert 10. mars 2019 kl. 07.49
Oppdatert 10. mars 2019 klokken 07.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord

Siden torsdag kveld har så godt som hele Venezuela vært uten strøm. Lørdag sa Maduro til tilhengere i hovedstaden Caracas at nesten 70 prosent av strømmen var tilbake «da vi ble utsatt for et nytt cyberangrep på en av generatorene som fungerer perfekt, og som forstyrret og forverret alt vi hadde gjort».Strømmen var tilbake i deler av landet i perioder lørdag, mens andre steder fortsatt er uten strøm.De venezuelanske styringsmaktene har tidligere anklaget USA for å stå bak sabotasje mot en strømgenerator i Guri, som forsyner 80 prosent av landet med strøm.Kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez mener strømbruddet skyldes «et cyberangrep mot det automatiserte kontrollsystemet» i Guri.Eksperter mener derimot at Venezuelas strømproblem skyldes mangel på investeringer i infrastruktur.Torsdagens strømbrudd førte til kaos i landet, hvor det ble problemer med vannforsyningen og sykehus måtte bruke stearinlys. Ecuadors utenriksminister hevder rundt 80 venezuelanere har omkommet som følge av strømproblemene, noe Rodriguez har benektet.(©NTB)