<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KrF-topp forsvarer bibelutdeling til elever

Skolepolitisk talsperson Hans Fredrik Grøvan i KrF går ut mot rådmannen i Stjørdal etter at hun foreslo forbud mot utdeling av bibel til elever.

Publisert 08:52 3. mars 2019
Oppdatert 08:54 3. mars 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

– Å dele ut bibler til skoleelever er ikke forkynnelse. Det er heller ikke en rådmanns oppgave å avgjøre om skoleelevene skal motta bibler eller ikke. Det må det være foreldrene som avgjør, skriver Grøvan i en epost til NTB. Han er også KrFs parlamentariske leder.Rådmann Anne Kathrine Slungård har bedt om å stanse en 30 år lang praksis i Stjørdal der Den norske kirke deler ut bibel til femteklassinger. Hun mener praksisen minner om forkynnelse og at den undergraver målet om upartiskhet i KRLE-faget.Grøvan mener imidlertid at Slungård både undergraver foreldreansvaret og viser «religiøs intoleranse».– Bibelen er kilden til den kultur som har preget det norske samfunn i mer enn tusen år, en religiøs bok norske skoleelever skal ha et visst kjennskap til i henhold til læreplanen. Å påta seg en formynderrolle på vegne av foreldrene ved å nekte bibelutdeling er fullstendig misforstått, skriver han.(©NTB)