<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stoltenberg: – Et angrep på det åpne samfunn

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg lover å stå sammen med New Zealand, akkurat slik verden sto sammen med Norge etter 22. juli.

Publisert 15. mars 2019 kl. 14.31
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord

«Terroren har rammet igjen – denne gang i Christchurch. Et angrep på uskyldige, et angrep på det åpne samfunnet", skriver Stoltenberg i et dypt personlig innlegg på Facebook.Anslaget skjedde på den andre siden av kloden, men skal ha bånd til terroren i Norge i 2011, påpeker han.«Etter 22. juli hegnet vi om åpenheten og demokratiet og fikk støtte fra hele verden. I dag stiller jeg meg bak statsminister Jacinda Arderns ord: Verdiene våre skal ikke og kan ikke svekkes», skriver han.Stoltenberg sendte også ut en offisiell kondolanse på Twitter.«Jeg fordømmer sterkt det forferdelige terrorangrepet mot moskeer i Christchurch. Mine tanker er med alle de som har mistet kjære eller er blitt skadd», skrev Stoltenberg der.«NATO står sammen med vår venn og partner New Zealand i forsvaret av vårt åpne samfunn og delte verdier.»(©NTB)