<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ikke heve pliktarven så mye likevel

- Det var viktig for oss å få en endring som folk føler er naturlig.

Publisert 23. mars 2019 kl. 09.07
Oppdatert 23. mars 2019 klokken 09.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord

Regjeringen vil øke beløpet for pliktarv fra rundt 1 til 1,5 millioner kroner. Det opprinnelige forslaget var en økning til rundt 2,4 millioner kroner.Beløpet i det forslaget tilsvarer ifølge VG  15 ganger grunnbeløpet (G) i folketrygden, og regjeringspartiene ble enige om dette torsdag.– Det var viktig for oss å få en endring som folk føler er naturlig. Vi mener det var en for stor økning fra én million til nesten 2,5 millioner, sier Frps Solveig Horne, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.Ifølge Horne har partiet mottatt mange henvendelser fra vanlige mennesker som reagerte på den kraftige økningen i det opprinnelige forslaget .– Vi mener at vi nå har funnet en bedre balanse mellom testators frie vilje og livsarvingenes arverett, sier Horne.Siden de fire regjeringspartiene har flertall på Stortinget, blir forslaget etter alt å dømme vedtatt. I slutten av april skal justiskomiteen etter planen komme med sin innstilling til ny arvelov, skriver VG.Pliktdelsarven utgjør til sammen to tredeler av hver av foreldrenes etterlatte formue, men er i dag begrenset til 1 million kroner fra hver av dem til hvert barn eller barns linje.(©NTB)