<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erna Solberg: Det er et minefelt

    Publisert 15. mai 2019 kl. 17.52
    Oppdatert 15. mai 2019 klokken 17.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 106 ord

    Statsminister Erna Solberg ser vanskelige politiske dilemmaer i arbeidet med å hindre at terrorinnhold spres på nettet.Statsministeren er onsdag i Paris for å undertegne «The Christchurch Call to Action», et internasjonalt opprop der en rekke land og teknologiselskaper lover felles kamp mot spredning av terrorinnhold på nettet.Men arbeidet med å finne de riktige tiltakene, er ikke rett fram.– Det er et minefelt av vanskelige balanseganger: ytringsfrihet, publisisters rettigheter, nyhetsdekning, og ønsket om å gjøre samfunnet sikrere og ikke gå terroristenes ærend, sier Solberg.Hun gjør det klart at myndighetene ikke må gå så langt at det skapes «instrumenter for sensur».– Spørsmålet er hvor mye myndighetene skal regulere.(©NTB)