<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FN: – Klimaendringene løper fortere enn oss

Verden er ikke rask nok i sine forsøk på å begrense den globale oppvarmingen, sier FNs generalsekretær António Guterres.

  Publisert 12. mai 2019 kl. 18.11
  Oppdatert 12. mai 2019 klokken 18.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 112 ord
  Peter Meecham

  FN-sjefen innledet søndag en rundreise i Stillehavsregionen for å skape oppmerksomhet om klimaendringenes konsekvenser. Turen går blant annet til Fiji, Tuvalu og Vanuatu, der stigende havnivå er et stort problem.– Klimaendringene løper fortere enn oss. De siste fire årene har vært de varmeste som er registrert, sa Guterres etter at han ankom New Zealand søndag, ifølge newzealandsk TV.– Og det paradoksale er at samtidig som det blir verre, så virker det som om den politiske viljen avtar, la han til på en pressekonferanse med statsminister Jacinda Ardern.På New Zealand skal Guterres også møte muslimske ledere i Christchurch i forbindelse med at 51 mennesker ble drept i terrorangrepet mot to moskeer 15. mars.(©NTB)