<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå øker Trump tollen på varer verdt 200 milliarder dollar

    Publisert 10. mai 2019 kl. 06.29
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 18.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord

    USA øker nå tollen på kinesiske varer verdt cirka 200 milliarder dollar, melder Bloomberg News.Tollsatsen på varene løftes fra 10 til 25 prosent, og omfatter 5.700 forskjellige produktkategorier - alt fra grønnsaker til julelys og barnestoler.Ifølge Bloomberg uttaler kinesiske myndigheter umiddelbart at de vil gå til motangrep, men spesifiserer ikke hvordan.Fortsetter samtalerUSA hadde på forhånd varslet at de ville innføre toll på kinesiske varer dersom de ikke kom til enighet ved midnatt til fredag. 90 minutter før fristen gikk ut, varslet Det hvite hus at samtalene fortsetter fredag, meldte NTB i natt .- President Donald Trump møtte USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin etter deres første møte med Kinas delegasjon. Sammen ble de enige om å fortsette diskusjonene i morgen, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus.Amerikanske importører og forbrukere er ifølge NTB de som umiddelbart vil måtte betale prisen for dette, men Trumps håp er at amerikanerne i stedet for å importere fra Kina skal utvikle, produsere og kjøpe amerikanske produkter og på den måten få fart på USAs økonomi.Se også: Deal, No Deal eller utsettelse? Se også: Kina forbereder mottiltak Se også: - Dette handler egentlig om det globale lederskapet Se også: Dette blir de globale konsekvensene av en fullskala handelskrig Se også: Aksjemarkedene er overmodne for en korreksjon