<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Full fart fram for MDG og bompengepartiet i Oslo

En fersk meningsmåling viser stor fremgang for MDG og bompengemotstanderne i Oslo. Samtidig stuper tallene for Ap.

    Publisert 13. juni 2019 kl. 17.56
    Oppdatert 13. juni 2019 klokken 18.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord

    Miljøpartiet De Grønne (MDG) får en oppslutning på 16,7 prosent i målingen som Norstat har gjort for NRK og Aftenposten.– Dette er en veldig god måling og en dobling fra valget i 2014. Det er gledelig, sier MDG-topp Lan Marie Berg til NRK.Målingen viser også at Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) kan få makt i Oslo. De får 7,9 prosent av stemmene og stjeler velgere fra både Ap og Høyre.Samtidig viser mandatfordelingen basert på målingen at stillingen i bystyret mellom rød og blå side er 29-29, med Senterpartiets ene mandat på vippen. Dette gjelder dersom man regner med FNB på høyresiden.Den store taperen i målingen er Arbeiderpartiet, som går ned 7,9 prosent sammenlignet med aprilmålingen og havner på 19,9 prosent.– Denne meningsmålingen er en stemningsrapport om synet på bompenger. Valget i Oslo handler ikke om bompenger, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til kanalen.(©NTB)