<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) mener regjeringen må ta skolematregningen selv i stedet for å sende den til foreldrene, slik folkehelseministeren vil.

    Publisert 15. juni 2019 kl. 07.21
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 17.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord

    Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker å innføre foreldrebetalt skolemat, som ville kostet mellom 300 og 500 kroner i måneden. Byrådsleder Raymond Johansen mener det er regjeringen som bør ta regningen.– Nå går Listhaug løs på skolemåltidet, og vil sende hele regningen til norske foreldre, fordi regjeringen ikke tar seg råd til å finansiere ett gratis skolemåltid fremfor skattekutt til Norges rikeste, sier han til VG .Han mener Norge heller bør se til Sverige og Finland, som har hatt skolematordninger siden 1940-tallet.– Vi vet at matpakken kan føre til frustrasjoner og mobbing, og fører til et økende klasseskille i klasserommet, som må motvirkes, fordi sultne barn gir mer uro og mindre konsentrasjon, sier Johansen.Listhaug mener Arbeiderpartiet vingler når det gjelder skolemat. Hun viser til en artikkel fra 2013 iVG der partileder Jonas Gahr Støre sier at foreldre kan betale 700 kroner i måneden.Hun sier at i forslaget hennes er det lagt opp til ordninger hvor de som ikke har råd, slipper å betale.– Hvis Raymond Johansen mener dette skal være gratis, hvorfor har han ikke levert dette over hele byen? Han har definitivt levert eiendomsskatt i milliardklassen, sier hun.(©NTB)