<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump mener Boris Johnson ville vært en «utmerket» statsminister

Storbritannias tidligere utenriksminister Boris Johnson er en «utmerket» kandidat til å bli britenes nye statsminister, mener president Donald Trump.

Publisert 1. juni 2019 kl. 08.24
Oppdatert 1. juni 2019 klokken 08.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
Czarek Sokolowski

Trump, som mandag besøker Storbritannia, sier i et intervju med  The Sun at han har fulgt nøye med i britisk politikk og at han kjenner de ulike politikerne. Han har likevel en favoritt:– Jeg tror Boris hadde gjort en veldig god jobb. Jeg tror han vil være utmerket, sier USAs president og fortsetter:– Jeg liker ham. Jeg har alltid likt ham. Jeg vet ikke om han kommer til å bli valgt, men jeg tror han er veldig bra mann, en talentfull person.Theresa May går av som partileder for De konservative og som statsminister 7. juni. Etter at hun tre ganger mislyktes med å få brexitavtalen hun forhandlet fram med EU godkjent i Underhuset, meddelte May at hun trekker seg.Johnson, som er en hardnakket brexitforkjemper, regnes som en av favorittene til å overta etter May. Under det tre dager lange besøket til Storbritannia skal Trump blant annet besøke dronning Elizabeth i Buckingham Palace sammen med hans kone Melania. (©NTB)