<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump orientert om angivelig tankskipsangrep

President Donald Trump er orientert om det angivelige angrepet mot to tankskip i Omanbukta, opplyser Det hvite hus.

  Publisert 13. juni 2019 kl. 18.01
  Oppdatert 13. juni 2019 klokken 18.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  Manuel Balce Ceneta

  – Presidenten er orientert om angrepet på skip i Omanbukta. USAs regjering bistår og vil vurdere situasjonen løpende, sier Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders.Den ene av de to tankskipene som skal ha blitt angrepet, Front Altair, eies av John Fredriksens Bermuda-registrerte rederi Frontline. Norskfødte Fredriksen er selv kypriotisk statsborger.Det andre tankskipet, Kokuka Courageous, er registrert i Panama. Begge de to tankskipene brenner og mannskapet er evakuert og i sikkerhet.FN-diskusjonFNs sikkerhetsråd skal torsdag diskutere hendelsene i Omanbukta, der to tankskip tidligere på dagen angivelig ble utsatt for angrep.De to tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous står i brann og mannskapene er evakuert etter de angivelige angrepene.Front Altair eies av John Fredriksens Bermuda-registrerte rederi Frontline. Norskfødte Fredriksen er selv kypriotisk statsborger. Singapore-eide Kokuka Courageous seiler under Panama-flagg.Sikkerhetsrådet vil diskutere hendelsene og den siste tids utvikling etter henstilling fra USA, opplyser FN-diplomater. Møtet vil finne sted bak lukkede dører.(©NTB)