<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA innfører sanksjoner mot Maduros sønn

USA innfører sanksjoner mot sønnen til den venezuelanske presidenten Nicolas Maduro, opplyser finansminister Steven Mnuchin.

Publisert 28. juni 2019 kl. 19.17
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 18.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord

Sanksjonene som trådte i kraft fredag, innebærer at alle midler som 29 år gamle Nicolas Ernesto Maduro Guerras har i USA, fryses, og at amerikanske individer eller institusjoner ikke lenger får gjøre forretninger med ham.- Maduro er avhengig av sin sønn Nicolasito og andre som står det autoritære regimet nær for å opprettholde sitt grep rundt økonomien og undertrykke Venezuelas befolkning, sa finansminister Steven Mnuchin da han kunngjorde sanksjonene.- Finansdepartementet vil fortsette å utpeke medvirkende slektninger på innsiden av regimet og som drar nytte av Maduros korrupsjon, sa han videre.En høytstående embetsperson i Trump-administrasjonen sier Washington vurderer å innføre sanksjoner også mot andre av Maduros familiemedlemmer.Nicolas Maduro jr. var fløytist i Venezuelas verdensberømte ungdomsorkester. Hans politiske karriere tok raskt av etter at faren overtok som president i 2013. Sønnen ble da oppnevnt til å lede en nyopprettet avdeling for inspektører underlagt presidentens kontor. Avdelingen har som oppgave å holde oppsyn med implementeringen av presidentens politikk i landet.