<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venezuela åpner grensen mot Colombia

Venezuelas president Nicolás Maduro har gitt ordre om en delvis åpning av grensen til Colombia. Den har vært stengt siden februar.

Publisert 08:26 8. juni 2019
Oppdatert 08:27 8. juni 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord

Grensen ble stengt etter at opposisjonsleder Juan Guaidó forsøkte å få inn humanitær hjelp fra USA via Venezuelas naboland.Maduro har i en Twitter-melding gitt beskjed om at grenseovergangene i den vestlige delstaten Táchira skal åpnes lørdag. I meldingen skriver han også at «vi er et fredens folk, som iherdig forsvarer vår uavhengighet og vår selvbestemmelse».Venezuelas befolkning mangler mat, medisiner og andre viktige varer på grunn av en omfattende økonomisk krise. Innbyggere har vært nødt til å krysse grensen til Colombia ulovlig, noen ganger mot betaling til dem som vokter grensen, for å kunne kjøpe mat og medisiner, ifølge Reuters.(©NTB)