<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

May kritiserer Trump for uakseptabel språkbruk

President Donald Trumps utfall mot fire kongresskvinner var totalt uakseptabel, sier Storbritannias statsminister Theresa May.

Publisert 13:19 15. juli 2019
Oppdatert 18:00 27. aug. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 84 ord

I en Twitter-melding søndag ba Trump de fire demokratene om å dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra.Trump navnga ikke kvinnene, men refererte åpenbart til Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley.Alle de fire kvinnene er amerikanske statsborgere, og kun Omar er født utenfor USA, nærmere bestemt i Somalia.Blant dem som reagerer sterkt på Trumps utfall, er Storbritannias statsminister Theresa May.– Hennes syn er at ordbruken rettet mot disse kvinnene var totalt uakseptabel, sier en talsmann for May.(©NTB)