<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

May kritiserer Trump for uakseptabel språkbruk

President Donald Trumps utfall mot fire kongresskvinner var totalt uakseptabel, sier Storbritannias statsminister Theresa May.

Publisert 15. juli 2019 kl. 13.19
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 18.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 84 ord

I en Twitter-melding søndag ba Trump de fire demokratene om å dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra.Trump navnga ikke kvinnene, men refererte åpenbart til Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley.Alle de fire kvinnene er amerikanske statsborgere, og kun Omar er født utenfor USA, nærmere bestemt i Somalia.Blant dem som reagerer sterkt på Trumps utfall, er Storbritannias statsminister Theresa May.– Hennes syn er at ordbruken rettet mot disse kvinnene var totalt uakseptabel, sier en talsmann for May.(©NTB)