<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump ber kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn forlate USA

I en tirade på Twitter skriver Donald Trump at kvinnelige demokrater med innvandrerbakgrunn bør reise tilbake dit de kom fra.

Publisert 14. juli 2019 kl. 21.20
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 18.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord

Trump skriver på Twitter at representantene bør reise tilbake for å hjelpe til med å fikse «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte stedene de kom fra».Trump nevner ikke navn, men refererer trolig til de kvinnelige demokratene Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley. Av disse er kun Omar født utenfor USA, nærmere bestemt i Somalia. Ocasio-Cortez og Tlaib er andregenerasjons innvandrere, mens Pressley er svart.Konflikt blant demokrateneDen siste tiden har disse representantene vært i konflikt med demokratenes leder Nancy Pelosi om veien videre for partiet.Pelosi ønsker angivelig å begrense innflytelsen til det unge stjerneskuddet Ocasio-Cortez, men hun svarer med å anklage Pelosi for å marginalisere fargede kvinners innflytelse.Fredag gikk Trump ut og forsvarte Pelosi.- Hun er ingen rasist, sa Trump.Nå blander Trump seg ytterligere inn i konflikten mellom demokratene.- Disse landene trenger sårt deres hjelp. Dere kan ikke dra raskt nok, skriver Trump, med henvisning til kvinnenes opprinnelsesland.- Jeg er sikker på at Nancy Pelosi ville vært glad for å hjelpe til med gratis reiser, skriver Trump.FremmedfiendtligPelosi tar til motmæle på Twitter og omtaler uttalelsene som fremmedfiendtlige.- Når Donald Trump ber fire amerikanske kongresskvinner om å reise tilbake til landene sine, stadfester han at slagordet om å gjøre USA stort igjen alltid har handlet om å gjøre USA hvitt igjen, skriver hun.Trumps Twitter-meldinger kom samtidig med at immigrasjonsmyndighetene i USA forberedte seg på å sende ut familier som har fått beskjed om å forlate landet.(©NTB)