<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump bringer stridsvogner til 4th of July-feiringen

USAs president Donald Trump sier mandag at stridsvogner blir en del av feiringen av den amerikanske nasjonaldagen 4. juli.

Publisert 2. juli 2019 kl. 06.23
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 18.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord

Stridsvognene blir en del av en markering presidenten skal lede i Washington.– Vi kommer til å ha noen stridsvogner på utsiden. Vi må være forsiktige med stridsvognene fordi veiene ikke alltid tåler så tunge kjøretøy. Så vi må plassere dem på enkelte plasser, men de er splitter nye Sherman-stridsvogner og Abrams-stridsvogner, sier Trump mandag.Lokale myndigheter har uttrykket bekymring over at veiene kan bli ødelagt av stridsvognene.Stridsvogner av typen Sherman ble flittig brukt av USA under andre verdenskrig, men har vært ute av drift i flere tiår. Abrams-stridsvognen er for øyeblikket den ledende stridsvognen i landet.– Vi har utrolig godt utstyr, militært utstyr, å vise fram – splitter nytt. Og vi er veldig stolte. Vi kommer til å ha en flott nasjonaldagsfeiring, bedre enn noen gang, sier Trump.Trump har ønsket seg en militærparade helt siden han var æresgjest i Paris under feiringen av Bastille-dagen i 2017, da han ble vitne til en fransk militærparade. Men planene ble skrotet, delvis på grunn av høye kostnader.(©NTB)