<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA truer igjen med å fjerne Maduro fra makten

Venezuela mener USA vil stanse all politisk dialog med nye sanksjoner. Amerikanerne gjentar at de ikke vil sky noen midler for å få avsatt Nicolás Maduro.

Publisert 6. aug. 2019 kl. 18.13
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord

Sanksjonene som president Donald Trump beordret denne uka, hindrer amerikanske selskaper og personer i å gjøre forretninger med Maduros regjering og dens støttespillere.Venezuela kaller straffetiltaket «nok et alvorlig angrep» og anklager USA for å forsøke å stikke kjepper i hjulene for en politiske løsning på krisen mellom Maduro og opposisjonen.I en uttalelse fra utenriksdepartementet i Caracas hevdes det videre at USAs tiltak utgjør «vilkårlig økonomisk terrorisme» mot det venezuelanske folk.Norsk meklingRepresentanter for Maduro og opposisjonsleder Juan Guaidó deltar i løpende forhandlinger under norsk mekling, opplyser norsk UD.Venezuela mener USAs siste sanksjoner viser at Washington og dets allierte er fast bestemt på at samtalene skal mislykkes, ettersom «de frykter resultatet og fordelene».Maduros regjering fremholder imidlertid at de ikke vill la USAs «opptrapping» påvirke den politiske dialogen, som har vært tilrettelagt av Norge i sommer.– Sosialismens redslerTrumps talsperson gjentar USAs tidligere budskap om at Maduro må gå og at «alle alternativer ligger på bordet» for å nå det målet.– Maduro-diktaturet må ta slutt for at Venezuela skal kunne få en stabil, demokratisk og velstående framtid – fri fra sosialismens redsler som har herjet med dette en gang så flotte landet, sier Trumps talsperson Stephanie Grisham i en uttalelse tirsdag.– USA vil bruke ethvert formålstjenlig middel for å få en slutt på Maduros grep på Venezuela, sier Grisham.