<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Støre tatt i billettkontroll

Ap-leder Jonas Gahr Støre ble tatt i billettkontroll ved Stortinget T-banestasjon i Oslo torsdag formiddag.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 12.06
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 18.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
MANGLET BILLETT: Ap-leder Jonas Gahr Støre ble tatt i billettkontroll på T-banen i Oslo torsdag morgen. Foto: NTB Scanpix

– Appen min funker ikke. Når jeg trykker på knappen for å betale, så funker den ikke. Likevel fikk jeg gebyr, sier leder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet til Dagens Næringsliv.

Avisen var tilfeldigvis til stede på jakt etter billettkontrollører i Oslo da de møtte Ap-lederen. Støre bekrefter overfor avisen at han ble ilagt gebyr, fordi han ikke kunne vise gyldig billett.

Støre kom fra Danmark torsdag morgen. Han tok deretter T-banen fra Jernbanetorget til Stortinget.

– Appen funger vanligvis helt fint, men i dag låste den seg sånn at jeg ikke fikk kjøpt billett. Da burde jeg gått av T-banen, men jeg håpet at den skulle samarbeide bedre underveis. Det gjorde den altså ikke, og dermed ble det en vel dyr tur, men det får jeg tåle, sier Støre til NTB.

Senere torsdag la Ruter ut følgende melding på Twitter: «Det har ikke vært tekniske utfordringer med RuterBillett-appen vår i dag. Hvis det er nedetid i appen, vil du ved forsøk på kjøp i slike tilfeller få beskjed om tekniske problemer.»

Billettkontroll på T-banen utføres av Sporveien, på vegne av Ruter. Det koster 950 kroner dersom man blir tatt i å reise uten billett hvis man gjør opp på stedet. Det blir 200 kroner dyrere dersom man velger å betale med faktura.(©NTB)