<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug ber regjeringen om oljestøtte

Med oljeprisen i fritt fall og dystre utsikter mener nestleder Sylvi Listhaug i Frp at det er på sin plass at regjeringen støtter næringen med skattelette.

  Publisert 16. apr. 2020 kl. 06.34
  Oppdatert 16. apr. 2020 klokken 06.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  STØTTER: Frps Sylvi Listhaug stiller seg bak kravet fra bransjens arbeidsgivere og fagforeninger fra før påske: en foreløpig endring av skattereglene i næringen. Foto: NTB Scanpix

  Den tidligere olje- og energiministeren sier til Klassekampen at hun stiller seg bak kravet fra bransjens arbeidsgivere og fagforeninger fra før påske: en foreløpig endring av skattereglene i næringen. Det innebærer at selskapene får trukket investeringskostnadene fra på skatten året investeringene ble gjort, i stedet for over seks år. Dette for å frigi kapital.

  – Det koster ikke mer, men staten tar sin del av kostnadene tidligere. Det vil fristille penger i selskapene som investerer på norsk sokkel, så de kan gjøre investeringene tidligere. Det betyr at underleverandørene får jobb, sier Sylvi Listhaug.

  Regjeringen skal komme med tiltakene i en sak til Stortinget før de legger fram revidert nasjonalbudsjett 12. mai.

  – Jeg håper de kommer med en sak til Stortinget så kjapt som mulig, så vi kan begynne å jobbe med den, sier Listhaug.

  (©NTB)