<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden leder over Trump på Fox-måling

President Donald Trumps utfordrer, Joe Biden, leder betydelig over sin republikanske rival i tre delstater på en meningsmåling for Fox News.

  Publisert 24. juli 2020 kl. 06.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  VALG: President Donald Trump utfordres før høstens valg i USA. Foto: NTB Scanpix

  Biden leder med 49 prosent mot 40 prosent for Trump i Michigan, der Trump vant med liten margin i 2016.

  I Pennsylvania støtter 50 prosent av de spurte Biden, mens 39 prosent gir sin støtte til Trump. I denne delstaten tapte Hillary Clinton mot Trump med mindre enn 45.000 stemmer i 2016. Fordelingen går enda mer i disfavør for Trump i Minnesota.

  Flere nasjonale målinger viser at Trump ligger langt bak Biden, også når man tar høyde for feilmargin. Amerikanske velgere sier at de i større grad er blitt skuffet av Trump-administrasjonens håndtering av viruskrisen.

  USAs president Donald Trump avlyser deler av republikanernes folkemøte i Florida i neste måned som følge av oppblomstring av coronaviruset i delstaten.

  – Dette er ikke rette tidspunktet å ha et stort valgmøte på, kunngjorde Trump torsdag.

  Møtet skulle ha funnet sted fra 24. til 27. august i Jacksonville i Florida.

  En gruppe delegater skal imidlertid fortsatt møtes som planlagt i Charlotte i North Carolina 24. august. Der skal de formelt nominere Trump som partiets presidentkandidat.

  Trump varsler at han kommer til å holde sin takketale i en alternativ form.

  Folkemøtet skulle egentlig ha funnet sted i North Carolina. Partiet kunngjorde senere at det skulle flyttes til Florida etter en krangel med North Carolinas demokratiske ledere som ikke ville gå med på planen om å la republikanerne holde et stort folkemøte innendørs og uten krav om bruk av

  (©NTB)