<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener han kan overta etter Støre

Den mangeårige fagforeningstoppen Sture Arntzen (72) synes byrådsleder Raymond Johansen i Oslo er aktuell som Jonas Gahr Støres etterfølger som Ap-leder.

  Publisert 30. okt. 2020 kl. 06.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  LANSERES SOM STØRE-ETTERFØLGER: Raymond Johansen. Foto: NTB

  Arntzen var leder for LO-forbundet Handel og Kontor i Norge mellom 1994 og 2013 og har vært medlem i Arbeiderpartiet i rundt 50 år. I et VG -intervju sier han at det er trist at partiet ligger ned mot 20 prosents oppslutning på meningsmålinger.

  Han mener Jonas Gahr Støre må fortsette å lede partiet fram mot stortingsvalget om ett år – selv om han omtaler situasjonen som en krise.

  – Men jeg tror nok likevel at Jonas nå må få lov til å gjennomføre valgkampen og stille som partiets førstemann og statsministerkandidat. Så får han vurdere etterpå om han er rett mann til å lede partiet videre, svarer Arntzen.

  Han synes Raymond Johansen kan være en framtidig partileder.

  – Jeg satt selv i valgkomiteen i Ap da han ble valgt som partisekretær. Han gjorde en veldig god jobb der. Han også har gjort en jævla bra jobb som byrådsleder i Oslo. Raymond er etter mitt syn en meget habil og aktuell lederkandidat for fremtidig lederskap i Ap, sier Sture Arntzen til VG.

  (©NTB)