<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sp med ny fremgang på TV 2-måling

Med en oppslutning på 19,8 prosent går Senterpartiet videre frem. De puster Arbeiderpartiet med 20,5 prosent i nakken på partimålingen til TV 2 i november.

Publisert 2. nov. 2020 kl. 22.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
ØKER: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) får nok en gang økt tilslutning på meningsmålingen til TV 2. Foto: Anders Horntvedt

Sp får en oppslutning på 19,8 prosent på målingen som er utført av Kantar for TV 2. Det er en fremgang på 3,6 prosentpoeng siden samme måling i oktober. Dette er det beste resultatet partiet har siden EU-avstemmingen i 1994, da Sp på flere målinger var over 20 prosents oppslutning, skriver kanalen.

VG/Respons sin måling, som kom tidligere mandag, får Sp en oppslutning på 18,9 prosent.

Tross tilbakegang på 1,9 prosentpoeng er Høyre fremdeles landets største parti med en oppslutning på 22,1 prosent. Også regjeringskollega Fremskrittspartiet mister oppslutning – med 1,3 prosentpoeng til 11,5 prosent.

For Kristelig Folkeparti går det derimot heller dårlig. Med tilbakegang på hele 2,3 prosentpoeng ligger KrF på 2,8 prosents oppslutning og langt under sperregrensen. Miljøpartiet De Grønne har tilbakegang på 0,7 prosentpoeng, men ender med en oppslutning på nøyaktig 4 prosent.

Arbeiderpartiet går 2,1 prosentpoeng fremover, men ligger med det på bare 20,5 prosents oppslutning blant de spurte. SV går frem 0,6 prosentpoeng og får 7,8 prosent, mens Rødt får tilslutning på 4,9 prosent av de spurte, en tilbakegang på 1,2 prosentpoeng siden oktober.

I alt 79,2 prosent av de 986 personene som ble intervjuet i undersøkelsen, oppga partipreferanse. Feilmarginene er på 1,4 til 2,8 prosentpoeng.