<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump: Kommer aldri til å gi opp

President Donald Trump oppfordrer visepresident Mike Pence til ikke å bekrefte Joe Bidens seier i presidentvalget.

Publisert 6. jan. 2021 kl. 18.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
SIRKUS TRUMP: President Donald Trump taler til flere tusen oppmøtte tilhengere foran Det hvite hus i Washington D.C. onsdag. Foto: AP

Trump talte onsdag for tusenvis av tilhengere som var møtt opp i Washington D.C. for å protestere mot valgresultatet. Her kunngjorde han at han ikke vil gi seg eller erklære nederlag.

Den sittende presidenten sa også at han håper og regner med at Pence «gjør det riktige i kveld». Visepresidenten er den som formelt må godkjenne valgresultatet i Senatet onsdag kveld, men Pence har ikke makt til å omgjøre valgresultatet selv om Trump ber han om ikke å godkjenne Biden som vinner.

I talen gikk Trump også rett til angrep mot mediene og sa at han ville legge fram bevis i dag om at han egentlig vant valget.

Trump har feilaktig påstått at han vant valget, og mange av hans tilhengere tror også dette er sant.

Mange tilhengere ser onsdagens demonstrasjon som en siste mulighet til å få omgjort valgresultatet samme dag som Kongressen skal stemme for å sertifisere Joe Biden som valgvinner.

Joe Biden blir etter planen innsatt 20. januar etter å ha vunnet valget med 306 mot 232 valgrepresentanter.

(©NTB)