<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prøver å unngå riksrett mot Trump

Påtroppende president Joe Bidens rådgivere prøver å finne en måte Donald Trump kan sanksjoneres på uten at han stilles for riksrett.

  Publisert 10. jan. 2021 kl. 19.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 118 ord
  KAN FÅ ET PROBLEM: Joe Biden kan få et problem dersom Demokratene i Kongressen går videre med riksrettsforslaget, mot Republikanernes ønsker. Foto: NTB

  Grunnen er at en riksrettssak i Senatet kan forsinke presidentens ministernominasjoner og annet viktig arbeid, deriblant en stor økonomisk krisepakke som Biden planlegger å innføre.

  Utad sier Biden at det er opp til Kongressen å beslutte hvordan Trump skal sanksjoneres for sin rolle i det voldelige angrepet på kongressbygningen onsdag, men ifølge CNN jobber hans rådgivere med speaker Nancy Pelosi og andre ledende demokrater for å finne en annen utvei enn riksrett.

  Tidligere søndag ble det blant annet luftet at Representantenes hus, som står for tiltalen, kan utsette å sende saken videre til Senatet, som fører rettssaken, frem til Biden har fått regjeringen sin på plass og vedtatt en økonomisk krisepakke.