<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erna Solberg irettesetter egen statssekretær og beklager overfor Raymond Johansen

Statsminister Erna Solberg (H) ringte tirsdag kveld til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo for å beklage Molde-skandalen.

  Publisert 2. mars 2021 kl. 20.48
  Oppdatert 2. mars 2021 klokken 20.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord

  Bakgrunnen for beklagelsen er avsløringene om at Solbergs egen statssekretær Peder W. Egseth (H) hjalp Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) komme i kontakt med VG i forbindelse med et intervju der Dahl rettet krass kritikk mot byrådet i Oslo for håndteringen av koronapandemien.

  Tirsdag kveld holdt Solberg en hasteinnkalt pressekonferanse om saken.

  – Jeg beklager at SMK har vært involvert i et utspill som strider mot regjeringens arbeid. Jeg har derfor i kveld ringt Raymond Johansen og beklaget SMKs involvering, sa hun.

  Samtidig kom hun med en kraftig offentlig irettesettelse av Egseth.

  – Det å bidra til utspill som skaper konflikt mellom ulike kommuners håndtering, er ikke en oppgave for Statsministerens kontor, sa hun.

  Solberg presiserte at det er naturlig for Egseth å ha kontakt med lokalpolitikere, men at han ikke burde formidlet kontakt mellom lokalpolitikere og mediene i denne saken.

  – Dette burde han ikke gjort. Det har jeg vært tydelig på overfor ham i dag. Slike utspill er i strid med den tilnærmingen som hele regjeringen har hatt gjennom pandemien, sa Solberg.

  – Vi har lagt vekt på at vi står i dette sammen og skal komme ut av pandemien sammen.