<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump-kampanjen har tilbakebetalt en milliard kroner til givere

Flere givere til Donald Trumps presidentkampanje føler seg lurt etter at de ble trukket flere ganger for valgkampstøtten de ga, ifølge New York Times.

  Publisert 4. apr. 2021 kl. 10.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  EN MILLIARD: Valgkampanjen til USAs tidligere president Donald Trump har betalt tilbake til givere som ble trukket flere ganger. Foto: Dreamstime

  Storavisen skriver at Trump-kampanjen har tilbakebetalt 122,7 millioner dollar til donorer, noe som tilsvarer i overkant av én milliard kroner, etter valgkampen hvor den tidligere presidenten tapte mot Joe Biden.

  Flere givere forteller at de trodde de skulle gi et engangsbeløp, men at de i stedet ble trukket ukentlig for samme beløp.

  Også Biden-kampanjen har tilbakebetalt valgkampstøtte, men et lavere beløp. Ifølge avisen er det snakk om 21 millioner dollar i 2020 via Biden-kampanjens plattform ActBlue – noe som tilsvarer 2,2 prosent av totalen.

  På Trump-kampanjens plattform, WinRed, er tilbakebetalingene på 10,7 prosent av totalbeløpet.

  Trump-talsmann Jason Miller avdramatiserer saken. Han sier at interne registre viser at det formelt er registrert kredittkorttvister ved 0,87 prosent av transaksjonene på WinRed.

  – Det faktum at vi har en disputtrate på under 1 prosent av det totale antall donasjoner, selv om vi har samlet inn mer grasrotpenger enn noen annen kampanje i historien, er bemerkelsesverdig