<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sylvi Listhaug har sintere følgere enn Siv Jensen

Sylvi Listhaug, som lørdag ble valgt til ny Frp-leder etter Siv Jensen, åpner nå for å legge om stilen noe på Facebook.

Publisert 9. mai 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
NYVALGT: Ny leder av Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug.  Foto: Eivind Yggeseth

Nyvalgt partileder Sylvi Listhaug i Frp har nesten 160.000 følgere på Facebook, mens Siv Jensen, som lørdag gikk av som leder etter 15 år, har 180.000 følgere Men det er store forskjeller på hvilke følelser de trigger hos sine tilhengere, skriver Aftenposten.

– Det som tydeligst skiller Listhaug fra Jensen, er at følgerne hennes er sintere. Og de blir bare sintere og sintere, sier Ingvild Endestad, partner i selskapet Analyse & tall.

De slår fast at Listhaug skaper mer harme enn noen annen politiker på Stortinget.

Begge får like mange vanlige likes, andelen er rundt 75 prosent. Resten av tilbakemeldingene uttrykker en bestemt følelse. Hos Siv Jensen er 70 prosent av disse kjærlighet og hjerte. Hos Listhaug er 50 prosent sinne.

– Det er jo avhengig av hva man legger ut. Fremover kommer jeg til å tenke godt over hvordan jeg skal utvikle Facebook-profilen videre. Kanskje skal jeg innimellom ha en litt mer personlig vri på ting. Det er jeg blitt veldig dårlig på, må jeg innrømme, sier Listhaug til Aftenposten.

(©NTB)