<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fiskeridirektoratet kan få nytt navn

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har startet en prosess for å endre Fiskeridirektoratets navn til Fiskeri- og havbruksdirektoratet.

Publisert 11. sep. 2021 kl. 09.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
FISKERI- OG SJØMATMINISTER: Odd Emil Ingebrigtsen. Foto: NTB

– Fiskeridirektoratets historie går mer enn 100 år tilbake. Fiskeriene har vært den dominerende delen av direktoratets forvaltningsansvar, men havbruksnæringen har utviklet seg til å bli en betydelig del av norsk sjømatproduksjon og Fiskeridirektoratets oppgaver. Det er på tide at dette også reflekteres i navnet, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i en pressemelding.

Ingebrigtsen går også inn for å forenkle regelverket i havbruksnæringen.

En arbeidsgruppe har kommet med forslag om forenklinger ved mindre endringer på eksisterende lokaliteter, hevet lusegrense ved lave sjøtemperaturer, og krav om desinfeksjon og rengjøring av brønn- og servicebåter i stedet for krav om karantene.

(©NTB)