<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Valgresultatet: Dette gledet Trygve Hegnar aller mest

Det ble en overlegen rødgrønn seier i valget, men hva betyr valgresultat for økonomien vår? Trygve Hegnar og Harald Magnus Andreassen kommenterer valgresultatet. Direktesendingen er over. Opptaket blir lagt ut på TV-siden så fort det er klart.

  Publisert 14. sep. 2021 kl. 08.55
  Oppdatert 15. sep. 2021 klokken 15.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  Valgspesial: Dette betyr Jonas' seier for næringslivet
  14.09.2021 Ap, SV og Senterpartiet har flertall etter valget. Trygve Hegnar og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebanken1 Markets analyserer resultatet og hva slags økonomisk politikk vi kan forvente i tiden fremover. At arveavgiften kommer tilbake tror de ikke noe på, men andre skatter kan øke.

  Jonas Gahr Støre fikk nok stemmer til sin «Plan A» - en regjering bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

  Til sammen ser det ut til at de tre får 89 mandater på Stortinget, godt over flertallsgrensen på 85.

  For å analysere valget, hva resultatet betyr og hva vi har i vente, har vi med oss Trygve Hegnar og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebanken1 Markets i studio.

  Spørsmålene blir: Hva skjer med skattepolitikken, oljepolitikken, pengebruken, boligmarkedet og klimapolitikken under en ny rødgrønn regjering? Hvem får de viktige ministerpostene? Hvem bør ikke bli minister i den nye regjeringen? 

  Hvor mye får de gjort i det kommende statsbudsjettet? Hvilke blir de største endringene? Hva med bolig og aksjer?