<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stortingspresidenten: Riksrevisjonen kan granske pendlerbolig-saken

Stortingspresident Tone W. Trøen mener det er en misforståelse at Riksrevisjonen ikke kan kontrollere om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler.

Publisert 22. sep. 2021 kl. 18.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
GIR GRØNT LYS: Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H). Foto: NTB

Riksrevisor Per-Kristian Foss uttalte nylig til Aftenposten at han gjerne skulle gått inn i pendlerbolig-saken, men at han ikke kan.

Bakgrunnen var at Stortingets presidentskap og administrasjon i 2017 stilte spørsmål ved om Riksrevisjonen hadde hjemmel da de undersøkte sikkerheten på Stortinget i 2017.

Han tolket også Stortinget slik at de heller ikke ønsket flere etterlevelsesrevisjoner med sin administrasjon.

Nå hevder stortingspresidenten overfor Aftenposten at det hele beror på en misforståelse hos Riksrevisjonen. Hun viser til et brev Riksrevisjonen sendte til presidentskapet i 2017.

– Her har Riksrevisjonen selv konkludert med at etterlevelsesrevisjon er en del av deres ordinære regnskapsrevisjon, sier Trøen (H) til avisen.

Hun sier det ikke ville vært noe i veien for at Foss kunne gått inn i pendlerbolig-saken.

– Nei, jeg ser ikke at det er noe i veien for det. I brevet fra Riksrevisjonen i desember 2017 er det kun etterlevelsesrevisjonen som var i gang på sikkerhetsarbeidet, som de har utsatt, sier Trøen.