<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Raymond Johansen i Ruter-krisemøte med samferdselsministeren torsdag

Samferdselsbyråd Sirin Stav og byrådsleder Raymond Johansen skal torsdag møte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for å diskutere Ruter-krisen.

Publisert 24. nov. 2021 kl. 18.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
RUTER SLITER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), er under en dugnad for å klargjøre kollektivtrafikken for en normal hverdag. Nå er munnbindene på vei tilbake igjen. Foto: NTB

Stav sier til Avisa Oslo at byrådet ønsker å understreke hvor alvorlig kollektivsituasjonen er i Oslo og Viken.

Ruter sliter økonomisk, og regjeringen har inntil videre ikke villet garantere noen kompensjon til kollektivselskapet utover 1. januar, noe Stav er kritisk til.

– Det er en særegen situasjon, og vi vil få fram alle detaljene og fakta i denne saken. Det er litt forvirring rundt hva som er realiteten her, og hvilke effekter det vil ha. Det blir veldig viktig for oss å få fram at dette vil kunne skape en negativ, nedadgående spiral, sier hun.

Ruter skal den 17. desember ha et møte der de skal ta stilling til eventuelle rutekutt. Stav mener staten har et ansvar for å opprettholde kollektivtransporten i Oslo.

– Vi trenger en overgangsperiode. Den siste måneden så man for seg å ha som en observasjonsperiode for Ruter, for å se hva som blir den nye normalen. Det har de sagt at de trenger et halvår på, men mener nå at de trenger et år på, sier byråden.