<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU-landene skjerper sanksjoner mot Russland og Hviterussland

EU har besluttet å skjerpe sanksjonene mot Russland og Hviterussland som følge av den russiske angrepskrigen i Ukraina.

Publisert 9. mars 2022 kl. 14.12
Oppdatert 9. mars 2022 klokken 14.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 84 ord
SANKSJONERER: Flere russiske oligarker blir rammet av EU-sanksjoner. Her er yachten Amore Vero avbildet i La Ciotat i Frankrike 3. mars. Franske myndigheter har beslaglagt båten fordi den kobles til Igor Setsjin, en oligark som leder den russiske oljegiganten Rosneft. Foto: AP

146 medlemmer av overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen samt 14 oligarker med forbindelser til Kreml og deres slektninger er ført opp på sanksjonslisten, skriver EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen på Twitter.

EU vil også skjerpe kontrollen med pengeoverføringer i kryptovaluta og rette nye sanksjoner mot Russlands maritime sektor, opplyser Frankrikes EU-delegasjon i en Twitter-melding onsdag.

De 27 medlemslandene har dessuten gitt klarsignal til at tre hviterussiske banker kan utelukkes fra det globale betalingssystemet Swift som følge av Hviterusslands støtte til den russiske invasjonen av Ukraina.

(NTB)